Grillkaas-wraps met baba ganoush
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillkaas-wraps met baba ganoush

Grillkaas-wraps met baba ganoush

2 porties | met ingelegde rode ui, yoghurtsaus en komkommer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Zin in een fris-kruidige lunch of snelle avondmaaltijd? Vul deze mini-wraps met de rijke smaken van grillkaas en baba ganoush en verse knapperige groenten. Perfect voor een warme zomerdag!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse koriander en munt

200 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

75 gram

Gesneden rode ui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

1 zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

80 gram

Baba ganoush

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

2 el

Rodewijnazijn

2 el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)860 kcal
Energie (kJ)3598 kJ
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels4.8 g
Eiwitten35.8 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Grillpan of koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Halveer de komkommer in de lengte. Snijd vervolgens in dunne staafjes. 
  • Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  • Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2
  • Ris de blaadjes van de munt en koriander en snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met 2/3 van de verse kruiden en 1/2 el extra vierge olifolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bewaar apart tot gebruik.  
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en wrijf in met de helft van de za'atar. 
  • Snijd de grillkaas in plakken. 
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de grillkaas  2 - 3 minuten per kant. Bak de rode peper mee. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is (zie Tip).

Tip: De pan wordt tijdens het bakken steeds heter. Gaat het te snel? Draai het vuur dan steeds iets lager.

4
  • Besmeer elke mini-tortilla met een beetje baba ganoush (zie Tip). 
  • Vul de mini-tortilla's met komkommer, veldsla, grillkaas, rode peper en ingelegde ui.
  • Garneer met de yoghurtsaus, verse kruiden en za'atar en rol de wraps op.

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.