Grillkaas-wraps met baba ganoush
Grillkaas-wraps met baba ganoush

Grillkaas-wraps met baba ganoush

2 porties | met ingelegde rode ui, yoghurtsaus en komkommer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Zin in een fris-kruidige lunch of snelle avondmaaltijd? Vul deze mini-wraps met de rijke smaken van grillkaas en baba ganoush en verse knapperige groenten. Perfect voor een warme zomerdag!

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

10 g

Fresh coriander & mint

200 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

6 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

75 g

Chopped ​​red onion

1 piece

[Persian] cucumber

150 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

40 g

Lamb's lettuce

1 sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

80 g

Baba ganoush

(Contains Sesame)

½ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

2 tablespoon

Red wine vinegar

2 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories860 kcal
Energy (kJ)3598 kJ
Fat51.1 g
Saturated Fat29.1 g
Carbohydrate61 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein35.8 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Grill or Frying Pan
Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Halveer de komkommer in de lengte. Snijd vervolgens in dunne staafjes. 
  • Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  • Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2
  • Ris de blaadjes van de munt en koriander en snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met 2/3 van de verse kruiden en 1/2 el extra vierge olifolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bewaar apart tot gebruik.  
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en wrijf in met de helft van de za'atar. 
  • Snijd de grillkaas in plakken. 
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de grillkaas  2 - 3 minuten per kant. Bak de rode peper mee. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is (zie Tip).

Tip: De pan wordt tijdens het bakken steeds heter. Gaat het te snel? Draai het vuur dan steeds iets lager.

4
  • Besmeer elke mini-tortilla met een beetje baba ganoush (zie Tip). 
  • Vul de mini-tortilla's met komkommer, veldsla, grillkaas, rode peper en ingelegde ui.
  • Garneer met de yoghurtsaus, verse kruiden en za'atar en rol de wraps op.

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.