De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Couscous
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Pompoenpitten
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
75 gram
Sperziebonen
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
150 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze door de helft.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel met een klein beetje citroensap, zodat het niet verkleurt. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Deze citroen is biologisch en ziet er daardoor misschien niet helemaal uit zoals je gewend bent. Dit heeft geen invloed op de smaak en je kunt de schil van deze citroen hierdoor na het wassen zonder zorgen gebruiken.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sperziebonen toe en roerbak ze samen 2 - 3 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 6 - 8 minuten of tot de sperziebonen gaar zijn.
Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap, 1 tl citroenrasp en 1 el water. Voeg de hele takjes peterselie en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de helft van de groene saus met de couscous. Schep dan de tonijn (inclusief olijfolie), de sperziebonen en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden en leg de plakken avocado erop. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en breng op smaak met peper en zout.