topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met courgette, wortel en bruine rijst

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

100 gram

Kipfiletblokjes

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)697 kcal
Energie (kJ)2916 kJ
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels7.8 g
Eiwitten37.4 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg 1/2 bouillonblokje per persoon toe. Bewaar 50 ml bouillon per persoon voor stap 3. Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna eventueel af.
  • Snipper de ui. Snijd de wortel en courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gember, knoflook, wortel, courgette en ui toe en bak 2 minuten mee.
Curry koken
3
  • Voeg de kokosmelk, groene currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus en 50 ml bouillon toe aan de wok of hapjespan (zie Tip).
  • Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden.
  • Schep de rijst ernaast.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?