topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige curry met kip

Romige curry met kip

met broccoli, wortel en bruine rijst

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

200 gram

Broccoli

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Kipfilet

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3451 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten69.3 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels13 g
Eiwitten40.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel. Voeg 1/3 bouillonblokje per persoon toe. Bewaar 50 ml bouillon per persoon voor stap 3. Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna eventueel af.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de wortel in halve maantjes. 
Kip bakken
2
  • Snijd de kip in blokjes van 2 cm.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, wortel en ui toe en bak 2 minuten mee.
Curry koken
3
  • Voeg de broccoli, slagroom, groene currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 50 ml bouillon toe aan de wok of hapjespan.
  • Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.