Groene curry met zelfgedraaide kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met zelfgedraaide kipgehaktballetjes

Groene curry met zelfgedraaide kipgehaktballetjes

Met gele peen, tomaat en honingpinda's

Dit gerecht is geïnspireerd op ayam besengek, een Indonesisch gerecht met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Besengek currypasta wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de gekruide Indonesische kipgehaktballetjes voor een ware smaaksensatie.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Gele wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

105 gram

Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden

40 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

75 ml

Kokosmelk

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3812 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

1

• Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd de tomaat in blokjes en rasp de gele peen met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.

2

• Halveer de kipgehaktballetjes. • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes 5 – 6 minuten rondom gaar.

3

• Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de gele peen en de knoflook 4 – 5 minuten. • Voeg de currypasta en de tomaat toe en bak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk toe, verlaag het vuur en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Serveer de rijst in kommen en schep de curry erover. • Verdeel de kipballetjes over de kommen en garneer met de pikante honingpinda's, de limoen en de koriander.