Groene pasta met pestokaas, sperziebonen en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene pasta met pestokaas, sperziebonen en aardappel

Groene pasta met pestokaas, sperziebonen en aardappel

met linguine en basilicumcrème

Wie denkt dat aardappel alleen in de Belgische en Hollandse keuken thuishoort, heeft het mis. Deze Italiaanse pasta bereid je namelijk met aardappel, pestokaas en sperziebonen.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

100 gram

Aardappelblokjes

200 gram

Sperziebonen

25 ml

Basilicumcrème

25 gram

Groenepestokaasblokjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2963 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers3 g
Vezels12.5 g
Eiwitten23 g
Zout1 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Vergiet

Instructies

Sperziebonen doppen
1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd in 3 gelijke stukken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Koken
2

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 6 minuten de sperziebonen toe. Voeg na 8 minuten de aardappelblokjes toe.

Mengen
3

Schep 50 ml kookvocht per persoon uit de pan en houd apart. Giet de pasta, aardappelblokjes en sperziebonen af en voeg ze opnieuw toe aan de pan. Voeg de basilicumcrème en de helft van het kookvocht toe en meng goed door elkaar. Voeg indien nodig wat extra kookvocht toe. Breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta, aardappelen en sperziebonen over de borden. Garneer met de groene-pestokaasblokjes.