.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Tomaat
0.51 tl
Gerookt paprikapoeder
0.3 tl
Gemalen kurkuma
75 gram
Risottorijst
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Doperwten
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
1.5 el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes van maximaal 3 cm lang.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, paprika en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Tip: Let op! Kurkuma en gerookte paprika zijn beide erg sterk van smaak. Voeg dus niet te veel toe, en proef tussendoor. Je kunt altijd later nog extra kurkuma toevoegen als je de paella nog geler van kleur wilt.
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.
Tip: Je hoeft de rijst niet constant te roeren zoals bij een risotto. Laat de rijst bakken, maar pas op dat hij niet aanbrandt.
Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak in 6 - 8 minuten de halloumiblokjes bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.
Tip: Let op! Tijdens het bakken van de halloumi komt in het begin vocht vrij, maar dit verdampt later weer waardoor hij lekker knapperig wordt.
Haal de hapjespan met paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de paella in de pan. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.