Groentepaella met krokante halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentepaella met krokante halloumi

Groentepaella met krokante halloumi

met doperwtjes, kurkuma en citroen

Het geheim van perfect gebakken halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ tl

Gerookt paprikapoeder

¼ tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Doperwten

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3493 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van 200 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakken.

Rijst bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, wortel en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Rijst garen
3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.

Halloumi bakken
4

Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 6 - 8 minuten bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

Doperwten garen
5

Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveren
6

Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.