Groentestamppot met vegetarische balletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentestamppot met vegetarische balletjes

Groentestamppot met vegetarische balletjes

met cherrytomaten en Grana Padano

De paprika's geven dit gerecht een levendige crunch en voegen zowel kleur als een subtiele zoetheid toe. Door ze in de oven te roosteren, wordt hun smaak dieper en passen ze perfect bij verse kruiden en hartige specerijen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Haver
Soja
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse basilicum en oregano

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2739 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten66.9 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels20.4 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de courgette in dunne plakjes.

Bakken
3

Meng in een kom de paprika en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Voeg de ui, knoflook en cherrytomaten toe aan een ovenschaal en meng met per persoon: 1/2 el honing en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Bak de groenten en cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Balletjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen goed verhit zijn. Houdt afgedekt warm tot serveren.

Puree maken
5

Ris de blaadjes van de oregano en het basilicum en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, een scheutje kookvocht en 2/3 van de verse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met de Siciliaanse kruiden, peper en zout. Meng vervolgens de paprika en courgette door de puree.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Verdeel de cherrytomaten erover en leg de balletjes erop. Garneer met de grana padano-vlokken en de overige verse kruiden.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!