Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Wortel
65 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
½ el
Olijfolie
¾ el
[Plantaardige] roomboter
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken. Snijd de tomaat in parten.
Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Goed voor de groei, gezonde huid, haar en nagels, de ogen en het afweersysteem. Vitamine A zit ook in onder andere boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle wortelplakjes bedekt zijn met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven. Voeg de twee soorten tomaat toe aan de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn.
Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer daarna de korrels los, meng 1/3 van de peterselie erdoor en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heek 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de heek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakvet.
Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakvet en voeg de helft van de overgebleven peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Meng de tomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overige peterselie. Leg de heek erop en schenk de saus erover.