Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten

Aardpeer doet vanwege zijn zoete, nootachtige smaak wel wat denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardpeer smaakt goed met kaas, bijvoorbeeld komijnekaas of in dit geval halloumi. Deze stevige, Cypriotische kaas kun je door zijn structuur goed grillen - hij smelt namelijk niet, maar krijgt een lekker bruin korstje.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Aardpeer

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

35 gram

Zongedroogde tomaten

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4046 kJ
Energie (kcal)967 kcal
Vetten57 g
waarvan verzadigd27.5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Koken
1

Schil de aardappelen en de aardperen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardperen ruim onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat in 15 - 20 minuten zachtjes gaar koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.

Bakken
3

Verhit een 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de tijm met het grootste deel van de spinazie 3 – 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant .

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe, roer door en voeg als laatst de rauwe spinazie toe aan de stamppot.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.