Hamburger deluxe met aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger deluxe met aardappelen

Hamburger deluxe met aardappelen

met kalfsvleesburger, gebakken ei en spek

.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

1 stuk(s)

Little gem

60 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

1 stuk(s)

Ei

15 gram

Kappertjes en gesneden augurken

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1256 kcal
Energie (kJ)5255 kJ
Vetten68 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers9 g
Vezels4.6 g
Eiwitten49 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak het de laatste 6 – 8minuten mee.

Tip: De baktijd is aangepast op een heteluchtoven. Heb je een combioven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.

Snijden en bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder bakvet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een goed doorbakken burger? Bak hem dan langer.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.

Serveren
6

Snijd het rozenbroodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.