topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburgerbowl met orzo

Hamburgerbowl met orzo

met pesto, Grana Padano en bruschettadip

Vrij vertaald betekent Grana Padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

40 gram

Bruschettadip

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3830 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels12.3 g
Eiwitten35.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de orzo.
  • Snipper de ui en snijd de puntpaprika in repen. Snijd de courgette en wortel in dunne halve maantjes.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Orzo koken
2
  • Roer de groene pesto en de helft van de Grana Padano door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groenten 8 - 10 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. 
Bakken
3
  • Roer de passata, Siciliaanse kruidenmix en suiker erdoorheen. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng op smaak met peper en zout. 
  • Laat het geheel 1 minuut sudderen. 
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de burgers 2 - 3 minuten per kant. 
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de kommen.
  • Leg de groenten en de burgers erbovenop.
  • Werk af met de bruschettadip.
  • Garneer met de overige Grana Padano. 

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert? Perfect in combinatie met de ijzerrijke (biefstuk en bulgur) dus!