Hartige bolognesetaart met gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige bolognesetaart met gekruid gehakt

Hartige bolognesetaart met gekruid gehakt

met Goudse kaas en Italiaanse kruiden

Verbeterd ingrediënt in je box! Het recept van ons bladerdeeg is verlaagd in zowel zout als verzadigd vet, zonder in te leveren op smaak en knapperigheid. Genieten maar!

Labels:
Verbeterd ingrediënt
Allergenen :
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1.5 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

1 stuk(s)

Laurierblad

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3590 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd26.4 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers21 g
Vezels11.5 g
Eiwitten31.5 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bolognesesaus maken
2
  • Voeg het gehakt toe aan de hapjespan en bak in 2 minuten los.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 7 - 9 minuten inkoken.
Taart maken
3
  • Bedek een ovenschaal of bakvorm met het bladerdeeg met bakpapier.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal.
  • Strooi de kaas over de taart en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot hij gaar is.
Serveren
4
  • Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden.