Hartige drie-in-de-pan met geraspte courgette en gerookte spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige drie-in-de-pan met geraspte courgette en gerookte spek

Hartige drie-in-de-pan met geraspte courgette en gerookte spek

Drie-in-de-pan is een traditioneel Hollands gerecht waarbij je drie kleine, dikke pannenkoeken bakt met appels en rozijnen. Wij hebben er een hartige variant op verzonnen met gruyère, spekblokjes, courgette en tomaat. Hiernaast serveer je een frisse salade.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

65 gram

Volkoren pannenkoekenmix

(Bevat Gluten)

65 ml

Halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekblokjes

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2565 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers14 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout2.3 g

Instructies

Groenten snijden
1

Rasp de courgette met een grove rasp en snijd de tomaat in kleine blokjes.

Beslag maken
2

Knijp de courgette uit en meng de courgette met 1 tl zout per persoon in een vergiet en laat 5 minuten uitlekken (zie weetje). Meng ondertussen de pannenkoekenmix en de melk in een grote kom. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 5 minuten goudbruin.

Courgette uitknijpen
3

Knijp het vocht van de courgette uit door de courgette met twee handen fijn te knijpen. Schep vervolgens de courgette samen met de tomaat, spekblokjes en de gruyère door het pannenkoekenbeslag en breng op smaak met peper.

Bakken
4

Verwarm een 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en maak 3 dikke pannenkoeken per persoon in de koekenpan. Bak de pannenkoeken 2 - 3 minuten op middellaag vuur of totdat ze goudbruin zijn.

Bakken
5

Draai de pannenkoeken vervolgens om en bak opnieuw 2 - 3 minuten of totdat de andere kant ook goudbruin is. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Herhaal deze stappen voor de overige personen totdat het beslag op is.

Serveren
6

Meng ondertussen de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en serveer met de gemengde sla.