Linzenschotel met kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelschijfjes

½ pak(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3187 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten43.2 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels15 g
Eiwitten24.5 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Zeef
Grote wok of hapjespan met deksel
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 8 - 10 minuten, of tot de aardappelen beetgaar zijn.

Groenten bereiden
2

Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Halveer de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne halve ringetjes. Halveer de wortel en snijd in dunne halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en stoof de prei en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de linzen, tomatenpuree en de helft van Belgische kruidenmix toe en stoof 3 - 5 minuten verder. Blus af met de sojasaus en roer de mosterd en suiker erdoor.

Saus maken
3

Meng in een kom de kookroom met de overige Belgische kruidenmix en breng op smaak met peper. 

Ovenschotel samenstellen
4

Giet het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover. Schenk het roommengsel eroverheen en bak 25 minuten in de oven. Strooi in de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en laat smelten.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Dressing maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng ondertussen in een saladekom de honing met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de salade met de dressing en garneer met de pompoenpitten. 

Serveren
6

Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer de ovenschotel met de salade ernaast.