Heek met kikkererwten à la provençale
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum

Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

¼

Tomatenpuree

¼ pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2475 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten12.8 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels12.9 g
Eiwitten33.9 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Smelt de boter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

Saus afmaken
2

Blus de ui en knoflook af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon en roer goed door. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en laat nog 2 minuten koken. Voeg de tomaten, de kikkererwten, italiaanse kruiden en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Rijst koken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. 

Sperziebonen snijden
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de rijst.

Vis bereiden
5

Snijd de basilicum fijn, meng de helft van het basilicum door de saus. Leg de heekfilets voorzichtig in de saus. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken, of tot de vis ondoorschijnend is of gemakkelijk uit elkaar valt. 

Serveren
6

Verdeel de rijst met sperziebonen over de borden. Serveer de vis met saus op de rijst. Garneer met de basilicum en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.