Heek met kikkererwten à la provençale
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met sperziebonen en basilicum

Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

¼

Tomato paste

¼ pack

Chickpeas

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

75 g

White long grain rice

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

½ piece

Onion

100 g

Green beans

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2466 kJ
Calories589 kcal
Fat12.8 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate80.7 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein33.8 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Smelt de boter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

Saus afmaken
2

Blus de ui en knoflook af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon en roer goed door. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en laat nog 2 minuten koken. Voeg de tomaten, de kikkererwten, italiaanse kruiden en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Rijst koken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. 

Sperziebonen snijden
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de rijst.

Vis bereiden
5

Snijd de basilicum fijn, meng de helft van het basilicum door de saus. Leg de heekfilets voorzichtig in de saus. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken, of tot de vis ondoorschijnend is of gemakkelijk uit elkaar valt. 

Serveren
6

Verdeel de rijst met sperziebonen over de borden. Serveer de vis met saus op de rijst. Garneer met de basilicum en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.