Heek met mediterrane paprikastoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met mediterrane paprikastoof

Heek met mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken aardappelen

In dit gerecht combineer je zoetzure paprika met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven - een verrassende combinatie van de mediterrane en Aziatische keuken.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

15 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.25 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)731 kcal
Energie (kJ)3060 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Snijd de rode paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten.

Paprika bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, peper en zout toe en dek de pan af. Bak de paprika 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el van zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 6 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Aardappel bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een andere hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
4

Meng ondertussen in de een kleine kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Dep de huid van de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg er de gebakken heekfilet bij met de huid naar boven. Besprenkel de heekfilet naar smaak met de dressing en serveer de overige dressing apart.