In dit gerecht combineer je zoetzure paprika met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven - een verrassende combinatie van de mediterrane en Aziatische keuken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Heekfilet
15 gram
Leccino-olijven
4 ml
Olijfolie met rozemarijn
1 stuk(s)
Paprika
1 el
Olijfolie
½ tl
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode puntpaprika. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen en snijd de paprika en reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, puntpaprika, rode ui, peper en zout toe en dek de pan af. Bak de groenten 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel per persoon 1/4 bouillonblokje erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.
Dep de huid van de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg er de gebakken heekfilet bij, met de huid naar boven. Besprenkel de heekfilet met de olijfolie met rozemarijn.