Heldere paddenstoelensoep met tijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heldere paddenstoelensoep met tijm

Heldere paddenstoelensoep met tijm

en zelfgemaakte kaasstengels

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

0.06 roll(s)

Bladerdeeg

6 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Paddenstoelenbouillonblokje

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2798 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten16.8 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten105.8 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels12 g
Eiwitten21.9 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook, ui en 1 tl tijm per persoon 2 minuten. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soeppan.
  • Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Bladerdeegstengels maken
3
  • Gebruik 1/3 deel van het bladerdeeg (zie TIP). Snijd het deeg in twee gelijken helften. Verdeel over de ene helft de belegen geraspte kaas en de overige tijm. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere helft erover en druk voorzichtig aan.
  • Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm. Maak daarna de kaasstengels door van elke reep beide uiteinden vast te pakken en het deeg voorzichtig een paar keer om te draaien.
  • Leg de gedraaide kaasstengels op een bakplaat met bakpapier, leg het baguette ernaast en bak beide 13 - 15 minuten in de oven.

Tip: Voor het hoofdgerecht heb je 2/3 deel van het bladerdeeg nodig.

Serveren
4
  • Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepkommen.
  • Serveer met de kaasstengels en de baguette.