Hertenbiefstuk met sjalottensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hertenbiefstuk met sjalottensaus

Hertenbiefstuk met sjalottensaus

met wortel, spruitjes, cranberry's en rozemarijnaardappeltjes

Speciaal ingrediënt in je box! Het wildseizoen is weer van start: geniet van deze malse hertenbiefstuk. Een ambachtelijk en mager stukje vlees met een milde wildsmaak.

Labels:
Familie
Seizoensingrediënt
Allergenen :
Selderij
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Hertenbiefstuk

200 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Spruiten

(Bevat Selderij)

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3650 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten46.2 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers30 g
Vezels13.9 g
Eiwitten32.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Kleine steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de hertenbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel. Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de wortel in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik. Maak de spruitjes schoon door een plakje van de onderkant weg te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Halveer de spruitjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Aardappelen bakken
2

Kook de wortels 5 - 6 minuten in de hapjespan. Voeg de spruitjes toe aan de pan en kook nog 6 - 8 minuten mee, of tot ze gaar zijn. Giet af en bewaar apart. Verspreid ondertussen de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Meng in een kleine kom de knoflook en rozemarijn met de helft van de olijfolie. Besprenkel de aardappelschijfjes met de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak in 15 - 17 minuten goudbruin.

Saus maken
3

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en de bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de saus zachtjes inkoken tot serveren.

Groenten bakken
4

Verhit, wanneer je de groenten hebt afgegoten, de overige olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en spruiten toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg de gedroogde cranberry's en cashewstukjes toe en bak nog 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de hertenbiefstuk in de koekenpan en bak de biefstuk 2 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg het eventuele bakvet van de biefstuk toe aan de sjalottensaus en meng door.

Serveren
6

Snijd de hertenbiefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en serveer naast de aardappelschijfjes. Schenk de sjalottensaus over het vlees. Serveer met de groenten.