Vandaag gaan we voor wild! Het hert dat je bereidt, komt uit de Schotse Hooglanden en is al acht uur lang gestoofd waardoor het vlees boterzacht is. Je maakt er een heerlijk romige aardappelpuree bij. En wat past er nu beter bij de intense smaak van een wildstoof dan de aardse smaak van paddenstoelen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Peen
1 stuk(s)
Laurierblad
5 gram
Verse dragon, krulpeterselie en tijm
150 gram
Hertenpeper
(Bevat Rogge, Gluten)
300 gram
Kruimige aardappelen
175 gram
Gemengde paddenstoelen
10 gram
Pecannoten
(Bevat Noten)
30 gram
Gemengde sla
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
¼ tl
Honing
¼ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
2 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
Breng een pan met ruim water, afgedekt, aan de kook en snipper ondertussen de ui. Snijd de peen in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de peen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, het laurierblad, 75 ml water per persoon en de hertenpeper toe en laat, afgedekt, 25 – 30 minuten stoven.
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 – 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de blaadjes van de dragon fijn en hak de pecannoten grof. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de gemengde sla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pecannoten.
Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de paddenstoelen erop en garneer met de overige krulpeterselie. Serveer met de hertenpeper en salade.