Bakbox | Zelfgemaakte muffins met blauwe bessen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Zelfgemaakte muffins met blauwe bessen

Bakbox | Zelfgemaakte muffins met blauwe bessen

12 porties | met kaneelkruimels

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

350 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

125 gram

Blauwe bessen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

170 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

100 ml

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6447 kJ
Energie (kcal)1541 kcal
Vetten58.1 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten222.2 g
waarvan suikers97.9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten33.7 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Muffinvorm
Spatel
Grote kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd uit het bakpapier vierkantjes die groot genoeg zijn om in een bakje van de muffinvorm te passen (zie Tip).
  • Bekleed een muffinvorm met bakpapier.
  • Weeg voor de muffins 300 g bloem en 150 g suiker af. Bewaar de rest voor later.

Tip: Je kunt eventueel ook papieren cupcake- of muffinvormpjes gebruiken.

2
  • Meng in een grote kom de afgewogen bloem en suiker met het zout en het bakpoeder. Meng in een tweede kom de eieren, karnemelk en zonnebloemolie.
  • Voeg het eimengsel toe aan de kom met het droge mengsel. Meng door met een spatel.
  • Schep 2 el in een derde kom. Voeg 2 tl kaneel, 2 el suiker en de achtergehouden 50 g bloem toe aan de derde kom en verkruimel het mengsel met je handen.
  • Spatel de bosbessen door het beslag in de eerste grote kom.
3
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm en vul elk bakje tot net onder de rand. Verdeel de crumble erover.
  • Bak in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.
4
  • Haal de muffins uit de vorm.
  • Laat ze minimaal een uur afkoelen. 
  • Serveer de muffins.