Bakbox | Zelfgemaakte muffins met blauwe bessen
Bakbox | Zelfgemaakte muffins met blauwe bessen

Bakbox | Zelfgemaakte muffins met blauwe bessen

12 porties | met kaneelkruimels

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

350 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

125 g

Blueberries

2 piece

Egg

(Contains Egg)

170 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

15 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

200 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

2 teaspoon

Ground cinnamon

Not included in your delivery

100 milliliters

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)6447 kJ
Calories1541 kcal
Fat58.1 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate222.2 g
Sugar97.9 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein33.7 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Muffin tin
Spatula
Large Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd uit het bakpapier vierkantjes die groot genoeg zijn om in een bakje van de muffinvorm te passen (zie Tip).
  • Bekleed een muffinvorm met bakpapier.
  • Weeg voor de muffins 300 g bloem en 150 g suiker af. Bewaar de rest voor later.

Tip: Je kunt eventueel ook papieren cupcake- of muffinvormpjes gebruiken.

2
  • Meng in een grote kom de afgewogen bloem en suiker met het zout en het bakpoeder. Meng in een tweede kom de eieren, karnemelk en zonnebloemolie.
  • Voeg het eimengsel toe aan de kom met het droge mengsel. Meng door met een spatel.
  • Schep 2 el in een derde kom. Voeg 2 tl kaneel, 2 el suiker en de achtergehouden 50 g bloem toe aan de derde kom en verkruimel het mengsel met je handen.
  • Spatel de bosbessen door het beslag in de eerste grote kom.
3
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm en vul elk bakje tot net onder de rand. Verdeel de crumble erover.
  • Bak in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.
4
  • Haal de muffins uit de vorm.
  • Laat ze minimaal een uur afkoelen. 
  • Serveer de muffins.