Angstaanjagende cupcakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Angstaanjagende cupcakes

Angstaanjagende cupcakes

12 stuks | met roomkaas-chocoladetopping

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

180 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

150 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

120 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

15 ml

Zonnebloemolie

75 gram

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7163 kJ
Energie (kcal)1712 kcal
Vetten88.4 g
waarvan verzadigd49.7 g
Koolhydraten198.3 g
waarvan suikers133.1 g
Vezels4.7 g
Eiwitten31.1 g
Zout6.2 g

Benodigdheden

Muffinvorm
Spatel
Grote kom
Handmixer
Hittebestendige kom
Satéprikkers

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een muffinvorm met bakpapier door vierkantjes te knippen die groot genoeg zijn om in elke muffinvorm te passen (zie Tip).

Tip: Gebruik papieren muffinvormpjes als je die hebt

2
  • Klop in een grote kom de zachte roomboter, suiker en zonnebloemolie met een handmixer tot het licht en luchtig is.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix tot alles goed is opgenomen.
  • Voeg de afgewogen bloem toe aan het mengsel, samen met het zout en de bakpoeder.
  • Voeg geleidelijk de melk toe en mix voorzichtig tot alles volledig gemengd is. Voeg 60 gram van de witte-chocoladedruppels toe en spatel door het beslag.
3
  • Verdeel het beslag over de beklede muffinvormpjes en vul elke vorm bijna tot de rand.
  • Bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot gaar en goudbruin.
  • Breng ondertussen een dun laagje water aan de kook in een pan, plaats een hittebestendige kom erboven (zorg dat deze het water niet raakt). 
  • Bewaar 6 witte-chocoladedruppels voor de decoratie en smelt de witte-chocoladedruppels al roerend in de kom.
4
  • Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen, voordat je ze decoreert.
  • Meng de roomkaas met de gesmolten chocolade wanneer deze is afgekoeld maar nog steeds vloeibaar is om de glazuur te maken.
  • Smelt de melkchocolade in een andere hittebestendige kom via dezelfde methode.
  • Bedek de bovenkant met een laagje glazuur, wanneer de muffins volledig zijn afgekoeld.
  • Gebruik een prikker om de muffins te decoreren met een spinnenwebben of enge monsters met de gesmolten melkchocolade.