Angstaanjagende cupcakes
Angstaanjagende cupcakes

Angstaanjagende cupcakes

12 stuks | met roomkaas-chocoladetopping

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

180 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

150 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

15 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

120 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

15 milliliters

Sunflower oil

75 g

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)7163 kJ
Calories1712 kcal
Fat88.4 g
Saturated Fat49.7 g
Carbohydrate198.3 g
Sugar133.1 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein31.1 g
Salt6.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Muffin tin
Spatula
Large Bowl
Mixer
heat resisting bowl
Skewers

Cooking Steps

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een muffinvorm met bakpapier door vierkantjes te knippen die groot genoeg zijn om in elke muffinvorm te passen (zie Tip).

Tip: Gebruik papieren muffinvormpjes als je die hebt

2
  • Klop in een grote kom de zachte roomboter, suiker en zonnebloemolie met een handmixer tot het licht en luchtig is.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix tot alles goed is opgenomen.
  • Voeg de afgewogen bloem toe aan het mengsel, samen met het zout en de bakpoeder.
  • Voeg geleidelijk de melk toe en mix voorzichtig tot alles volledig gemengd is. Voeg 60 gram van de witte-chocoladedruppels toe en spatel door het beslag.
3
  • Verdeel het beslag over de beklede muffinvormpjes en vul elke vorm bijna tot de rand.
  • Bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot gaar en goudbruin.
  • Breng ondertussen een dun laagje water aan de kook in een pan, plaats een hittebestendige kom erboven (zorg dat deze het water niet raakt). 
  • Bewaar 6 witte-chocoladedruppels voor de decoratie en smelt de witte-chocoladedruppels al roerend in de kom.
4
  • Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen, voordat je ze decoreert.
  • Meng de roomkaas met de gesmolten chocolade wanneer deze is afgekoeld maar nog steeds vloeibaar is om de glazuur te maken.
  • Smelt de melkchocolade in een andere hittebestendige kom via dezelfde methode.
  • Bedek de bovenkant met een laagje glazuur, wanneer de muffins volledig zijn afgekoeld.
  • Gebruik een prikker om de muffins te decoreren met een spinnenwebben of enge monsters met de gesmolten melkchocolade.