Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

met komkommer en wortel

Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kan het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!

Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad
Pinda's
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Bosui

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3447 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers19 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kip bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe. Bak tot serveren. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Snijden en hakken
3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kleine kom de overige hoisinsaus met de mayonaise tot een dressing.

Serveren
4

Doe de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel samen met de tortilla's zodat iedereen zelf naar smaak zijn tortilla's kan vullen.