Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

met komkommer, wortel en srirachamayo

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Bosui

10 gram

Gezouten pinda's

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)714 kcal
Energie (kJ)2986 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.7 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip). Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla‘s in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Kip bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten (zie Tip 1).
  • Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe (zie Tip 2). Bak tot serveren.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: 1. Je serveert de bosui rauw. Houd je hier niet van? Bak het witte gedeelte van de bosui dan mee met de kippendij. 2. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Snijden en hakken
3
  • Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen.
  • Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof.


Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Serveren
4
  • Schep de gesneden groenten, de gehakte pinda's en de srirachamayo in aparte kommetjes.
  • Zet alles op tafel, samen met de tortilla's, zodat iedereen zelf de tortilla's kan vullen (zie Tip).

Tip: Heb je veel komkommer over? Meng deze dan met de overige zoetzure wortel voor een frisse salade ernaast.