In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
15 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Bosui
10 gram
Gezouten pinda's
25 gram
Sriracha-mayo
(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)
½ el
Olijfolie
1.5 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla‘s in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Tip: 1. Je serveert de bosui rauw. Houd je hier niet van? Bak het witte gedeelte van de bosui dan mee met de kippendij. 2. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Tip: Heb je veel komkommer over? Meng deze dan met de overige zoetzure wortel voor een frisse salade ernaast.