In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Paprika-chilitortilla van No Fairytales
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Bosui
10 gram
Gezouten pinda's
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe. Bak tot serveren. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Tip: 1. Je serveert de bosui rauw in stap 3. Houd je hier niet van? Bak het witte gedeelte van de bosui dan mee met de kippendij.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kleine kom een dressing van de overige hoisinsaus en de mayonaise.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Schep de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel zodat iedereen zelf de tortilla's kan vullen.
Tip: Heb je veel komkommer over? Meng deze dan met de overige zoetzure wortel voor een frisse salade ernaast.