Hoisin stir-fry met gehakt en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin stir-fry met gehakt en pinda's

Hoisin stir-fry met gehakt en pinda's

met rijst, champignons en koriander

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Champignons

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

180 ml

Water

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

¼ el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2884 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels6.6 g
Eiwitten30.2 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Zet het vuur uit en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de wortel in dunne halve plakjes en de champignons in vieren.
Gehakt bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de wortel 5 - 6 minuten. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gemberpuree, de knoflook, de ui en het gehakt toe en roerbak het gehakt in 3 minuten los op hoog vuur.
Saus maken
3
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, rodewijnazijn, honing en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Meng goed en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de roerbak erbovenop.
  • Garneer met de koriander en de pinda's.