Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Heerlijk met pittige radijsjes en knapperige paprika

Voor de gerookte forel zijn wij de grens over gegaan: deze vis is gekweekt in de bergen van Turkije. De forel is opgegroeid in een natuurlijke omgeving met zuiver smeltwater dat van de Turkse bergen naar beneden komt. De vis is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

5 stuk(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Groene paprika

25 gram

Veldsla

1 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ gram

Olijfolie

1 el

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)504 kcal
Energie (kJ)2109 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de ingrediënten
2

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakjes. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de groene paprika klein. Meng de radijs en het fijngesneden blad met de paprika in een saladekom. Scheur de veldsla klein en voeg toe.

Maak een yoghurtsaus
3

Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken
4

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper, zout en witte balsamicoazijn.

Verdeel de aardappelsalade over de borden
5

Verdeel de aardappelsalade over de borden.

Tip! Wil jij jouw salade wat extra pit geven? Voeg dan ¼ rode ui of sjalot (fijngesneden) per persoon toe. Je kunt ook 1 el fijngesneden kappertjes of augurken toevoegen aan de yoghurtsaus om een zuurtje toe te voegen.