Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst

Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst

Met gebakken sjalot en zoet-zure piccalilly

Deze variatie op stamppot boerenkool wordt gemaakt met peterseliewortel. De peterseliewortel is een vergeten groente en lijkt op de pastinaak. De smaak zit tussen knolselderij en pastinaak in. Heerlijk met boerenkool en worst!

Allergenen :
Noten
Gluten
Soja
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Peterseliewortel

150 gram

Boerenkool, gesneden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Varkensworst met paprika en amandel

(Bevat Noten)

25 gram

Piccalilly

(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en groenten.

Snijd de peterseliewortel
2

Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in kwarten. Snijd de peterseliewortel in gelijke plakken. Kook de aardappelen en peter- seliewortel, afgedekt, 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 minuten de boerenkool mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur.

Stamp tot een grove puree
4

Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool tot een grove stamppot met de aardappelstamper. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly
5

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en de piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.