Aardappelsalade met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelsalade met warmgerookte zalm

Aardappelsalade met warmgerookte zalm

met dilledressing, citroenmayonaise en sperziebonen

Vandaag staat er een heerlijke salade op het menu! Je mengt de aardappelen met de dressing terwijl ze nog warm zijn. Zo trekken de smaken er beter in.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Sperziebonen

⅓ bosje(s)

Radijs

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2285 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten43.5 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels14.1 g
Eiwitten26.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, 7 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de aardappelen en kook 6 - 8 minuten mee. Giet daarna alles af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken.
  • Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer).
  • Snijd de dille fijn.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de honing, de witte balsamicoazijn, de helft van de dille.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de aardappelen, sperziebonen, radijs en radijsblad in de saladekom met de dressing.
  • Proef en breng verder op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Serveer de aardappelsalade over de borden en verdeel de warmgerookte zalmsnippers over de salade.
  • Besprenkel met de citroenmayo en garneer met de overige dille.