Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
1 tl
Mosterd
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Witte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pel de knoflook, houd de helft apart en pers de overige knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Zet de aardappelen ruim onder water in een pan en kook, afgedekt, 6 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 7 minuten goudbruin. Voeg de fijngesneden knoflook toe, samen met de helft van de ui en de helft van de balsamicoazijn. Bak 3 minuten verder en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in blokjes, snijd het basilicum in reepjes en voeg de tomaat en basilicum toe aan een kom. Voeg de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Snijd de komkommer in dunne reepjes. Meng in een saladekom de komkommerreepjes, de mosterd, de witte balsamicoazijn en de helft van de mayonaise toe. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Meng in een kom het gehakt met de overige ui. Vorm een burger van het gehaktmengsel.
Snijd het broodje open en rooster het 4 - 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 minuten per kant en beleg met de geraspte kaas. Zet het vuur lager en dek de pan af, zodat de kaas kan smelten.
Wrijf de achtergehouden knoflook over de binnenkant van het broodje. Bestrijk met de overige mayonaise en beleg met de burger en de bruschetta-topping. Serveer de burger met de komkommersalade en aardappelschijfjes.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!