Dit is een snelle variant van de traditionele Hongaarse goulash. De stoof wordt gekruid met gerookt paprikapoeder en komijn. Hierdoor komen heerlijke geuren vrij in de keuken. Samen met de gekookte aardappelen is dit een hartverwarmende maaltijd voor de gure herfsdagen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Gele paprika
½ tl
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Gemalen komijnzaad
100 gram
Biefstukreepjes
100 gram
Passata
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
2 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in grove stukken.
Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de helft van de ui, en snijd de andere helft in parten. Bewaar apart. Pers of snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons in kwarten. Snijd de gele paprika in reepjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de parten ui 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van het gerookte paprikapoeder en de helft van de gemalen komijn toe en bak 1 minuut. Voeg de biefstukreepjes, champignons en paprika toe en bak nog 4 – 5 minuten. Haal de groenten en biefstukreepjes uit de pan en bewaar in een kom.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui met de knoflook, het overige gerookte paprikapoeder en de komijn 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat 5 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg de biefstukreepjes en groenten toe, schep goed om en laat het geheel, met deksel, nog een paar minuten stoven.
Snijd ondertussen de bladpeterselie grof. Verdeel de aardappelen over de borden en schep de goulash erop. Serveer met een lepel zure room en garneer met de peterselie.