Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

met oranje en gele wortel

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Zalmfilet

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ el

Honing

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Bruine basterdsuiker

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2653 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers21 g
Vezels13.5 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventueel grote krieltjes in vieren. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Halveer de beide wortel soorten en snijd in repen van 1 cm breed. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd grof.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei).

Groenten stoven
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak rode ui en wortel 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, verse tijm en per persoon 50 ml groentebouillon en 1 tl basterdsuiker. Laat afgedekt 10 - 12 minuten koken. Haal de deksel van de pan en verhit de groenten nog 2 min zonder deksel.

Sausje maken
4

Meng in een kleine kom de honing met de mosterd.

Zalm bakken
5

Dep de zalm droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Smeer de zalm in met het honing mosterd sausje. Leg de zalm op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de zalm de laatste 10 - 12 minuten met de krieltjes mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de zalm over de borden. Serveer met de geroosterde krieltjes en groenten.