Huevos rancheros met tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Huevos rancheros met tortillachips

Huevos rancheros met tortillachips

met avocadodip, witte kaas en verse koriander

Dit veelzijdige ontbijt heeft zijn weg gevonden van de Mexicaanse ranch (vandaar huevos rancheros) naar hippe brunchtafels en zelfs de dinertafel.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

40 gram

Sweet chili tortillachips

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4129 kJ
Energie (kcal)987 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten106.7 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels20.7 g
Eiwitten33.9 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. 
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en kook de rijst 8 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur, voeg de zwarte bonen toe en laat 5 minuten afgedekt staan.
Salsa maken
2
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de mais, tomaat en koriander met de wittewijnazijn en het groene gedeelte van de bosui. 
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Eieren bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Verkruimel de witte kaas en verdeel over de pan (zie Tip). 
  • Breek het ei over de kaas in de pan en bak tot het ei gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.

Serveren
4
  • Meng de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de bonen en rijst.
  • Verdeel het geheel over de borden. Leg het gebakken ei met witte kaas, de salsa en de avocadodip erbovenop.
  • Serveer met de tortillachips.