Belgische hutsepot met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Belgische hutsepot met boerenworst

Belgische hutsepot met boerenworst

met prei, spruitjes en wortel

Wist je dat de onderkant van prei het lekkerste smaakt? Haal het kontje eraf en snijd de rest in ringen. Haal de buitenste bladeren en het bovenste stukje eraf. Dit is namelijk een stuk taaier en bevat niet veel smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

200 gram

Aardappelen

50 gram

Spruiten

(Bevat Selderij)

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

375 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2652 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten54.1 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels24.2 g
Eiwitten27 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de runderbouillon.
  • Snijd de ui in grove stukken. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Was de prei en snijd in dikke ringen van 1 cm.
  • Schil of was de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd eventuele grote aardappelen in achten.
  • Maak de spruitjes schoon en kerf ze met een mesje kruislings in bij de steelaanzet, zo worden ze straks sneller gaar.
Hutspot koken
2
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, verse tijm en het laurierblad 1 - 2 minuten.
  • Voeg de wortel en prei toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg de aardappelen toe aan de groenten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel afgedekt aan de kook.
  • Kook de aardappelen en groenten 5 minuten.
Worst bereiden
3
  • Voeg de spruitjes en de mosterd toe aan de pan. Leg de worst bovenop de groenten.
  • Kook de hutsepot, afgedekt, 8 - 12 minuten op zacht vuur, of tot de aardappelen en worst gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Schep de worst uit de pan en bewaar apart.
  • Verwijder het laurierblad en de tijmtakjes.
  • Verdeel de hutsepot over diepe borden en serveer met de worst erbovenop.