Indiase curry met venkel en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase curry met venkel en mais

Indiase curry met venkel en mais

Geserveerd met naanbrood en frisse yoghurt

Waan je vanavond in de Indiase keuken met alle mooie geuren en kleuren die daarbij horen. Je maakt zelf een currypasta van onder andere gember, kurkuma, mosterdzaad en rode peper. Houd je niet van pittig? Voeg dan minder rode peper toe. Je zet met deze curry een smaakvol gerecht op tafel, waar je zeker trots op kunt zijn. Laat je ons weten of het gesmaakt heeft?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden
Rode peper

½ stuk(s)

Rode peper

Rode ui

½ stuk(s)

Rode ui

Verse gember

1 cm

Verse gember

Verse kurkuma

1 cm

Verse kurkuma

Knoflookteen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Venkel

100 gram

Venkel

Verse koriander

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Maiskolf

½ stuk(s)

Maiskolf

Geel mosterdzaad

1 tl

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

Tomatenpuree

½ bakje(s)

Tomatenpuree

Zilvervliesrijst

85 gram

Zilvervliesrijst

Kokosmelk

150 ml

Kokosmelk

Naanbrood

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

Volle yoghurt

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

Zonnebloemolie

½ el

Zonnebloemolie

Groentebouillonblokje

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Peper en zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3989 kJ
Energie (kcal)954 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers23.5 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Maiskolf snijden
2

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af.

Bakken en koken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten t. Voeg dan de tomatenpuree, venkel en maiskorrels toe en bak nog 4 – 6 minuten. Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
4

Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen.

Naanbrood bakken
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de yoghurt. Garneer het gerecht met de overige koriander.