In de traditionele Indiase keuken wordt naan gebruikt als een soort lepel om andere gerechten mee op te scheppen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ tl
Gemalen kurkuma
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½
Tomatenpuree
75 gram
Bruine snelkookrijst
90 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paprika
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de koriander grof.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprika en venkel toe en bak nog 4 - 6 minuten.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het naanbrood 5 - 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.