Drukke dag? Deze Italiaanse orzo is snel klaar én smaakvol: de groenten hebben we alvast voor je gesneden en de bouillon en Parmezaanse kaas zorgen voor veel smaak en smeuïgheid. Deze pittige kaas komt uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Wist je dat er 16 liter nodig is om een kilo parmigiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
200 gram
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(Kan bevatten Selderij)
½ bakje(s)
Tomatenpuree
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
100 gram
Half-om-halfgehakt
5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit de roomboter in een grote koekenpan met hoge rand en fruit de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg de orzo toe en roer door. Schenk de bouillon over de orzo, meng goed en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 4 – 6 minuten los.
Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Voeg vlak voor serveren het gehakt (inclusief bakvet) toe aan de orzo. Voeg de helft van de parmigiano reggiano en de helft van het basilicum toe aan de orzo, roer door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige parmigiano reggiano en het overige basilicum.