Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Met tomaat-pestosalade, ijsbergsla en bataat

Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variatie op het broodje shoarma. Zet alle ingrediënten los op tafel zodat ieder zijn eigen broodje kan vullen

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

40 gram

IJsbergsla en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3958 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Bataat snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.

Bataat in de oven
2

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven, of totdat de bataat gaar is. Schep halverwege om.

Pitabroodjes meebakken
3

Besprenkel ondertussen het pitabrood met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Gehakt bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met het tomaat-pesto-gehaktmengsel en de ijsbergsla & veldsla. Serveer met de bataat