Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met champignons en gele paprika

Met deze platbroodpizza zit jij snel aan tafel: de bereidingstijd is kort en doordat het brood al gebakken is, hoeft de pizza niet zo lang in de oven. Platbrood kom je in verschillende vormen over de hele wereld tegen. Van tortilla's in Mexico en naan in India tot roti in Suriname. Vandaag gebruik je platbrood als bodem voor je pizza. Je belegt de pizza rijkelijk met tomatensaus en frisse groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Gele paprika

65 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3061 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat
Bakpapier

Instructies

Voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.