Maak zelf croutons van het broodje en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
10 ml
Basilicumcrème
0.17 zakje(s)
Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Veldsla
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
3 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
½ tl
Mosterd
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in partjes en de paprika in reepjes. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom aan met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat wat afkoelen.
Snijd het broodje in kleine blokjes. Meng in een kom de broodblokjes met per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de broodblokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de slamix, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing (zie Tip).
Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.
Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet en croutons op. Garneer met de gekarameliseerde ui en besprenkel met de basilicumcrème.
Weetje: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!