Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

met geroosterde groentedip

Haal de zon terug in huis met dit gerecht! De kipgehaktballetjes zijn al Italiaans gekruid en aan de bulgur voeg je zelf een Siciliaanse kruidenmix toe. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

40 gram

Geroosterde-groentendip

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2569 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers8 g
Vezels14.8 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Weeg de juiste hoeveelheid bulgur af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette, champignons en tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: In dit gerecht krijg je meer bulgur dan dat je gebruikt. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg vervolgens de courgette, tomaat, ui en knoflook toe en bak 8 - 9 minuten.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de gehaktballetjes in de pan en halveer ze met een spatel. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de bulgur en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Roer als laatste de geroosterde groentedip door de bulgur en groenten. Verdeel de gebakken bulgur over diepe borden. Leg de gehaktballetjes op de bulgur.

Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.