Jalfrezi-stijl kipcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jalfrezi-stijl kipcurry

Jalfrezi-stijl kipcurry

met gele rijst en komkommer-tomaatsalade

.

Labels:
Caloriebewust
Zoutbewust
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse koriander en munt

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

30 ml

Water voor saus

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2799 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels6 g
Eiwitten34.3 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan
Large Frying Pan
Medium Bowl

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan voor de rijst. Voeg 1 tl kerriepoeder per persoon toe. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar.
  • Snipper de ui. Rasp 2/3 van de tomaat. Bewaar de overige tomaat apart.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur. 
  • Bak de ui, Afrikaanse kruidenmix, de mix van verse knoflook, gember en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het overige kerriepoeder 1 - 2 minuten.
Curry maken
2
  • Voeg de kip en de tomatenpuree toe en roer goed door. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is. Bak de kip 2 minuten.
  • Roer de geraspte tomaat, de suiker en de aangegeven hoeveelheid water erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en dek de pan af. Laat 5 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en de overige tomaat in blokjes. 
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de komkommer, tomaat met de helft van de verse kruiden. Roer de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de gele rijst en de kipcurry over de borden.. 
  • Schep de yoghurt erop. Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de komkommer-tomaatsalade.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!