Jambalaya met kip en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo

met geroosterde rode puntpaprika

Jambalaya is een rijstgerecht dat doet denken aan paella. Het kent zijn oorsprong uit de cajun-keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Labels:
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1.5 tl

Gemalen kaneel

½

Tomatenpuree

85 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Chorizoblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3305 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.3 g
Eiwitten40 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan een bouillon van 250 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 zakje BBQ rub, 1/2 zakje komijn, 1/2 zakje kaneel en 1/2 blikje tomatenpuree toe en roerbak nog 1 minuut.

Rijst garen
3

Voeg de witte langgraanrijst, de paprikablokjes en de bouillon toe aan dezelfde pan. Breng aan de kook, draai het vuur naar middellaag en laat, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Tip: Voeg indien nodig nog een beetje water toe als het te snel droogkookt.

Rode puntpaprika roosteren
4

Halveer de rode puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de gehalveerde puntpaprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpaper en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de rode puntpaprika's 12 - 15 minuten in de oven.

Kip en chorizo bakken
5

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes en de kipfilet in 5 - 7 minuten bruin en gaar. Meng het bakvet en de helft van de kip en de chorizo door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de overige kip en chorizo erbovenop. Leg de rode puntpaprika naast de rijst.

Tip: Wist je dat paprika's naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.