Vandaag maak je een snelle, maar rijke soep met gemarineerde kipfiletreepjes, verse gember en pittige rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee. Als er kinderen mee-eten kun je de peper weglaten of apart serveren in plaats van het mee te bakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Kastanjechampignons
75 gram
Paksoi
100 gram
Gemarineerde kipfiletreepjes
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
500 ml
Kippenbouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.
Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt koken op middellaag vuur. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.
Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen.